HocusPocusParty dj mimeini - header

This Page in English


Home (mimeini)
Blog og Projekter


Næste Hocus Pocus Party finder sted:

København, Nytorv, Lørdag den 27. juli 2024, kl. 19 - 24

Sideoversigt

Brug menupunkterne til at komme til den tilsvarende overskrift på siden


Om Hocus Pocus Party

    HocusPocusParty er en fast tilbagevendende danse-demonstration; Et meningsdannende udendørs diskotek

    HocusPocusParty har to formål. Det først er slet og ret at skabe fest og stemning på gade. Et rum for udfoldelse, glæde og spontant samvær med andre til lyden af god musik.

    Det andet handler om at oplyse og anskueliggøre det forhold at et magtfuldt monopoløkonomisk kartel igennem de seneste 50 år har infiltrere vores samfund, fordrejet vores sunde fornuft og manipuleret vores menneskelige værdier (Læs mere om det her)

    Dette belyses gennem forskellige temaer og fokusområder, som veksler fra tid til anden.

The lineup of the 9 hocus Pocus Party speakerss

    Nederst på siden finder du mange flere små videoklip fra Hocus Pocus Party.

Tilbage til Sideoversigten

Solenergi

Lille ikon for solenergi. Forestiller en solfanger, en sol og et batteri.

    Hocus Pocus Partys unikke musikanlæg er drevet af litiumbatterier. Disse litiumbatterier oplades inden afviklingen af en event via et et privat (off-grit) solcelleanlæg. Hocus Pocus Party køre 100% på solenergi.

Tilbage til Sideoversigten

Fællesdanse

    Jeg (Mikkel Meinike Nielsen - dj mimeini) er oprindeligt uddannet moderne danser og har undervist meget i dans. Derfor var det meget naturligt at jeg involverede nogle forskellige former for danseundervisning / gruppedanser i Hocus Pocus Party konceptet. En af disse danse blev meget populær og blev en slags signaturdans for frihedsbevægelsen og dansedemonstrationerne. Det drejer sig om den sydafrikanse sang fra 2019 Jerusalema af Master KG. Sangen blev sammen med en særlig afrikansk gruppedans kendt på det sociale medie Tik-Tok og på Youtube i løbet af 2020.Jeg har lavet en video som fortæller lidt om dansen og musikken og som viser trinene. Du kan finde den her.

Jerusalema Dansen Baggrund og Tutoria

    Jerusalema har dog fået følgeskab af en hel række andre fællesdanse i vores repattourd. Der er Zorbas dans, No farmers no food - dans, Latino (Danza Kuduro), Cha Cha Slide, Danse Encore, Friheds-samba mf.

Tilbage til Sideoversigten

Udviklingen af Hocus Pocus Party

    Hocus Pocus Party startede 1 maj 2020 ved at Mikkel Meinike Nielsen (dj mimeini) tog sin rygsæk-højtaler på ryggen. og inviterede til 1 maj-dansearragement i fælledparken.

Rygsækhøjtaler

    Det udviklede sig til at blive en tilbagevendende dansbegivenhed som fandt sted i Fælledparken hver tirsdag i hele sommerhalvåret. Da efteråret tog fat satte jeg begivenhed på pause, men det varede dog ikke længe før Søren Ventegodt pustede nyt liv konceptet ved at invitere Hocus Pocus Party og dj mimeini ind til byen til en række udendørs efterårs dansearrangementer i forbindelse med OOCs (Organisation til oplysning om Coronas) udstilling "Frihedens Flamme" som var opstillet på Nytorv i København. Dermed rykkede Hocus Pocus Party fra at være en eftermiddagsbegivenhed til, at blive en aften begivenhed og det rykked fra fælledparken og ind i byen.

Dansedemo

    Dansedemoideen blev hurtigt grebet af erfaren festkonstalation i København. En gruppe med rødder i det nu ophørte "Paradisco". Det var Dj Lars Lovely som var det faste element i disse fester som fandt sted hver fredag på rådhuspladsen i København hen over vinteren 20 - 21 og ind i foråret og sommeren. Der var således to fast og stabile tilbagevendende dansedemonstrationer i København. Hocus Pocus Party på Nytorv hver anden lørdag (Ulige uger) og "Dans for frihed / Dans med hjeret" hver fredag på Rådhuspladsen. Placeringer kunne varier lidt da det ikke altid var/er muligt at få de samme steder da der jo også foregår andre ting på disse pladser.

Tilbage til Sideoversigten

En udforskning af tekniske muligheder

    Som nævnt tidigere på denne side drives Hocus Pocus Party siden marts 2023 udelukkende på solenergi. Batterierne som driver anlægget oplades via mit eget private (off-grit) solanlæg.

    Hocus Pocus Party her hele vejen igennem været en udforskning tekniske muligheder. Alt udstyret er hjemmebygget af mig (Mikkel Meinike Nielsen) og jeg ændre og tilpasser løbende udstyret. Der er en del krav til udstyret. Det skal kunne være på en cykel som skal kunne komme ind i et S-tog så jeg kan bringe udstyret med mig fra Farum til København. Det skal være energieffektivt så jeg kan spiller mange timer på batterier på fuld drøn.

    For at lave en oplevelse af at de dansende er omgivet af lyd bruger jeg otte "open baffle" højtalere og en central "bass reflex" højtaler, som jeg stiller op langs tre sider af "dansegulvet". På den måde bliver musikken distribueret og de dansende får en oplevelse af at være omgivet af lyd. Samtidig er lyden knap så høj udenfor dansegulvet hvilket er en fordel i forhold til naboer og det omgivende miljø.

Cykel og udstyr til HocusPocusParty i toget Tre små forstærkere HocusPocusParty opstillet i på Nytorv i købehavn Højtalere i en cirkel omkring liggende person Højtalere under udarbejdelse

Tilbage til Sideoversigten

dj mimeini

    Mimeini er et kunstner navn som jeg (Mikkel Meinike Nielsen) har brugt i mange år. På grund af mit arbejde med HocusPocusParty begyndte jeg at opbygge en identitet og en stil som DJ og jeg fik lejlighed til - og mulighed for at spille som DJ i andre sammenhænge end mit eget HocusPocusParty. Jeg har derfor valgt DJ navnet dj mimeini som mit DJ navn. Jeg spiller helst fra to telefoner og min egen hjemmelavede mixer hvor jeg kan mix'e lidt fra musiktjenesten Spotify og fra egne mp3 filer. I reglen laver jeg løbende en playliste via kø-funktionen på spotify eller på min lokale afspilnings-app (blackplayer). Jeg kan lide at forlade "mixerpulten" og gå ud at danse selv så ofte det er muligt. Jeg sætter playlisten sammen løbende så jeg hele tiden kan lade mig inspirere af det som sker og dem som er til stede. For det meste er jeg modtagelig for ønsker, hvis jeg synes det passer ind i programmet og stemningen og hvis jeg oplever at der er en respekt for den samlede oplevelse. Ud over det synger jeg også gerne selv et par sange i mikrofonen som regel åbner jeg med en sang og slutter med en.

Tilbage til Sideoversigten

HocusPocusParty videoer

    Jeg har gennem tiden optaget en hel del live streams fra vores forskellige events. Mange fra Fælledparken hvor der er danseundervisning med. Mange af dem har fået fjernet lyden helt eller delvist på grund af rettighedsforhold. Jeg har tænkt mig her at indsætte en række af link til de live streams som er tilgængelige på Facebook. Det må dog vente til jeg forhåbentligt snart får tid til det.

20 minutters video fra det allerførste HocusPocusParty i Fælledparken, København 1 maj 2020

Tilbage til Sideoversigten

HocusPocusParty dj mimeini footer