mimeini - Blog & Projekcts

This page in English


Home
Blog og Projekter


Lørdag den 18. maj 2024

Walk out of WHO


Billede af fodspor og en tekst hvor der står walk out of WHO

Der forhandles lige nu om vedtagelsen af en ny WHO-traktat.

Traktaten som WHO (World Health Organisation) forsøger at få vedtaget giver WHO yderligere beføjelser.

Vi så allerede under Covid-krisen hvor stor indflydelse WHO havde over medlemslandende. Der var ikke en manglende koordinering af indsatsen vi var vidne til. Vi var derimod vidne til en fuldstændig overdrevet koordinering af en fuldstændig overdrevet indsats. Der er belært af Covid-krisen alt mulig grund til at arbejde for en begrænsning af WHOs beføjelser frem for en udvidelse af dem.

Det er i den sammenhæng vigtigt at være opmærksom på at WHO ikke er en demokratisk organisation, som almindelige mennesker har stemmeret til og at det er en institution som i høj grad finansieres af private investorer med egne interesser.

WHO er overhovedet ikke den her objektive, samordnende, kvalitetssikrende instans som vi er vandt til at tro den er.

Generaldirektør i WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus er slet ikke den her neutrale, velafbalancerede, internationale og kompetente leder som vi er vandt til at tro han er. Han har ikke nogen sundhedsfaglig baggrund. Han har været en skandaleombrust sundhedsminister i Etiopien i fra 2005 til 2012, han har været anklaget for at stå bag folkemord i Etiopien. Han har ligeledes været kritiseret for sine meget stærk bånd til private økonomiske interesser.

Læs mere her:
thegenevaproject.org

mimeini - Mikkel Meinike Nielse - footer