mimeini - Blog & Projekcts

This page in English


Home
Blog og Projekter


September 19, 2022

Kampkunst for Frihedskæmpere

Lidt forhistorie

Kampkunst for Frihedskæmpere er opstået ud af den modstandsbevægelser / frihedsbevægelser, som fremkom ovenpå Covid-19 nedlukningen af Danmark i marts 2020. Vi var en gruppe af mennesker som gik til demonstrationer sammen og som til tider oplevede, at politiet kunne være hårdhændede imod fredelige demonstranter og aktivister. Muligheden for overgreb begået af myndighederne mod civile borgere pludseligt rykkede tæt på. Det gav god mening, at lære noget selvforsvar i den sammenhæng både for at kunne handle hensigtsmæssigt ved konkrete konfrontationer, men også for at kunne stå klarere mentalt og forstå nogle principper i kamp generelt. Principper som også kommer i spil i de mere psykologiske sider af den skjulte kamp, som vi oplever myndighederne har indledt imod deres egne befolkninger.

    Samtidig var de almindelige sports aktiviteter lukket ned pga. nedlukningen af Danmark (lockdown). Folk kunne ikke mødes og dyrke sport og motion sammen.

    Det gav altså rigtig god mening, at oprettet et hold som henvendte sig til folk som var skeptisk overfor hele corona-narrativet som ikke var bekymrede for tæt kontakt med andre og og som gerne ville træne kampkunst.

    Dette blev begyndelsen på Kampkunst for Frihedskæmpere - Daito-ryu Aikijujutsu. Vi fik kontakt med en meget erfaren kampkunstudøver og lærer Søren Emil de Roepstorff, som var del af modstandsbevægelsen / frihedsbevægelsen. Han vil gerne undervise holdet.

Søren Emil de Roepstorff

    Holdet mødtes første gang på Amagerstrand den 6 maj 2021. Vi rykkede dog hurtigt derefter mødested til Damhusengen i Valby hvor vi holdet til gennem hele sommerperioden. I oktober 2021 rykkede vi indendørs i en privat lejlighed i Farum og der har vi trænet lige siden.

    Søren Emil underviser i to forskellige japanske stilarter som dog er beslægtede. Den ene er Eishin ryu som er træning med sværd (samurai sværd, Katana) og den anden er Daito-ryu Aikijujutsu som er en ubevæbnet stilart. Begge stilarter har rødder i den japanske samuraitradition. I Kampkunst for Frihedskæmpere træner vi Diaito-ryu Aikijujutsu, men Søren Emil bringer også elementer ind fra sine øvrige erfaringsområder. (Hogokan)

    Daito-ryu Aikijujutsu er ikke særlig kendt i vesten og det kan måske være svært at danne sig et billede af hvordan det ser ud og hvad det går ud på. De som kender stilarten Aikido, som er mere kendt i vesten har et rimeligt godt udgangspunkt for at danne sig et billede. Selvom de to stilarter er forskellige så kommer de ud af samme japanske tradition og det her mange fællestræk.

    Daito-ryu er ikke er baseret på fysisk styrke, men derimod udnyttelse af hele kroppen og dens naturlige bevægelser og reaktioner. Det er derfor muligt for alle uanset størrelse og fysisk styrke at få noget ud af træningen.

Nuværende Træningssituation

    Vi er et meget lille hold som træner hver torsdag kl. 18.30 - 20.00 i en særligt indrettet privat lejlighed i Farum. Der er plads til flere på holdet og interesserede er velkomne til at henvende sig.

Det koster 50 kr. pr. gang, at træne.

Administrativ leder: Mikkel Meinike Nielsen

Træner og indholdsmæssig leder: Søren Emil de Roepstorff (Hogokan)

Billede af vores dojo i en privat lejlighed 01

Billede af vores dojo i en privat lejlighed 02

Billede af vores dojo i en privat lejlighed 03
Billede af den lille kernegruppe som har været med fra start

Resten af denne side

    Resten af denne side er dedikeret til alle mulige emner relateret til "Kampkunst for Frihedskæmpere - Daito-ryu Aikijujutsu" det kan være praktiske ting, forklaring af japanske termer og ord, historiske perspektiver, referencer til film etc. Det hele er sat op som indlæg i vilkårlig rækkefølge under hinanden så det er bare at scrolle ned af siden og se det forskellige emner.

mimeini - Mikkel Meinike Nielse - footer